30/11/2023
8.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ministria e Punëve të Brendshme ka bërë kallëzim penal ndaj tre policëve, të cilët kanë rrahur një vjedhësi

Ndaj tre policë është parashtruar kallëzim penal për shkak të dyshimit se kanë kryer vepër penale me përdorim të paautorizuar dhe të tepruar të forcës ndaj një hajduti në Shkup, i cili ka pësuar lëndime të rënda trupore, njofton MPB.

“Departamenti për Kontroll të Brendshëm, Hetime Penale dhe Standarde Profesionale në MPB ka bërë kallëzim penal kundër P.R., B.P.. dhe K.G., zyrtarë policorë në SVR Shkup, për shkak të ekzistimit të bazave të dyshimit se kanë kryer veprën penale “lëndim i rëndë trupor” nga neni 131 paragrafi 3 në lidhje me veprën penale “ngacmim gjatë kryerjes së detyrës”. Neni 143 i Kodit Penal, bën të ditur Ministria e Brendshme.

Tre policët gjatë kryerjes së veprimeve zyrtare ndaj të plagosurit A.Z. nga Shkupi, i kapur gjatë tentativës për vjedhje, ka përdorur forcë fizike të paautorizuar dhe të tepruar dhe i ka shkaktuar lëndime të rënda fizike.

“Departamenti për Kontroll të Brendshëm, Hetime Penale dhe Standarde Profesionale në MPB do të inicojë procedurë për përcaktimin e përgjegjësisë disiplinore dhe punonjësit e policisë do të pezullohen nga puna deri në përfundimin e procedurës”, njofton MPB. .

Të fundit