Ministria e shëndetësisë do të furnizohet me kamera termale dhe pajisje për klinikën Infektive – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Ministria e shëndetësisë do të furnizohet me kamera termale dhe pajisje për klinikën Infektive

Qeveria e Maqedonisëe ka shqyrtuar dhe miratuar Informacionin për nevojën për furnizim të dy kamerave termale, pajisje për IPSH Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Feribile dhe pajisje personale mbrojtëse për Ministrinë e Shëndetësisë dhe institucionet tjera të përfshira në aktivitetet në lidhje me koronavirusin Kovid-19 dhe e angazhoi Ministrinë e Shëndetësisë që ta bëjë furnizimin.

Me propozim të ministrit të Shëndetësisë, Qeveria e ka angazhuar Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës që të përgatisë plan për shpërndarje të dezinfektuesve alkoolikë me spektër të gjerë të veprimit mikrobiocid deri te shkollat fillore dhe të mesme.

Siç kumtoi pres-shërbimi qeveritar, Qeveria sot e shqyrtoi dhe miratoi Informacionin për problemet shëndetësore të cilat mund të shkaktohen nga mushkonjat si transmetuese të sëmundjeve ngjitëse dhe e pranoi planin aksional për kontrollimin e tyre.

Qeveria iu rekomandon njësiteve të vetëqeverisje lokale që në vazhdimësi dhe plotësisht t’i zbatojnë masat nga plani aksional të cilët parashohin dezinfektim larvik në gjashtë raste, dezinfektim tokësor ( i mushkonjave të mëdha) që duhet të bëhet në pesë raste, si dhe masa për informim të vazhdueshëm dhe edukim të popullatës në njësitë e vetëqeverisjes lokale.aktuale.m

Related posts

VMRO-DPMNE: Situata në Maqedoni është e qartë – nuk ka vaksina

Televizioni Koha

Komuna Tetovës : Filloi ndërtimi i kanalizimit fekal në Çarshi të Epërme

Televizioni Koha

A do të mbyllet përsëri kufiri me Kosovën? Përgjigjet Filipçe

Televizioni Koha

Leave a Comment