MPPS: Pagesë e të drejtave nga mbrojtja sociale dhe fëmijërore – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

MPPS: Pagesë e të drejtave nga mbrojtja sociale dhe fëmijërore

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informoi se është në proces pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale dhe e fëmijëve për muajin prill të vitit 2020: Shtesa e garantuar e fëmijëve; Shtesa për fëmijë; Shtesa speciale për majin e vitit 2020; Ndihma e njëfishtë financiare për të porsalindurit; Shtesa prindërore për fëmijën e tretë; Shtesa prindërore për fëmijën e katërt; Shtesa e vetme prindërore.

Vijon pagesa për Shtesën Arsimore – Studimi; Ndihma minimale e garantuar; Kujdesi nga një i huaj; Ndihma financiare e vazhdueshme; Ndihma financiare e njëfishtë; Lëvizshmëri dhe verbëri; Aftësi e kufizuar civile; Strehim social; Sigurim shoqëror – pension social; Strehim i azilkërkuesve; Ndihaë financiare për kujdestar dhe Kompensim në para për një familje përkujdesëse

MPPS informon se pagesa e të drejtave të ndihmës financiare nga mbrojtja sociale dhe e fëmijëve në sportelet e bankave bëhet në faza, sipas renditjes së përcaktuar me rend alfabetik, sipas shkronjës fillestare të mbiemrit, si më poshtë:

– 4 maj 2020 (e hënë) pagesë për A, B, V, G + D (shkronja e parë e mbiemrit)

– 5 maj 2020 (e martë) pagesa për Gj, E, Zh, Z, X, I, J, K+ LL (shkronja e parë e mbiemrit)

– 6 maj 2020 (e mërkurë) pagesa për L, M, N, NJ, O, P + R (shkronja e parë e mbiemrit)

– 7 maj 2020 (e enjte) pagesa për S, T,Q, U, F, H, C, Ç, Xh + Sh (shkronja e parë e mbiemrit).

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale kujton në detyrimin për mbajtje të maskave personale mbrojtëse për të parandaluar përhapjen e koronavirusit dhe për të mbrojtur popullsinë gjatë gjendjes së jashtëzakonshme. mb/

Related posts

Simulim të shfrytëzimit të pajisjes për identifikim biometrik të votuesve me shenja nga gishti

Televizioni Koha

Parakushtet për hyrje në Greqi vazhdohen për edhe një javë

Televizioni Koha

Më 20 korrik do të shpallet konkursi për regjistrues në regjistrimin e popullsisë në Maqedoni

Televizioni Koha

Leave a Comment