MPPS: Të lirohen nga puna personat me aftësi të veçanta - Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

MPPS: Të lirohen nga puna personat me aftësi të veçanta

Të gjitha organet qeveritare dhe institucionet janë të obliguar borxh, që të udhëzon njësitë e vetëqeverisjes lokale, ndërsa sektori privat të rekomandojë të punësuarit në këto institucione dhe kompani të cilët në punë kanë persona të verbër, persona invalidor dhe persona me aftësi të veçanta intelektuale, të lirohen nga puna dhe kryerja e veprimtarive të punës, informojnë Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale, duke iu referuar një vendimi të arritur nga Qeveria.

Vendimi i Qeverisë u miratua me kërkesë të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale për shkak të nevojës për të mbrojtur personat me aftësi të veçanta që i shoqërojnë ata, në kontekstin e masave zbatuese për të mbrojtur dhe parandaluar përhapjen e coronavirusit, pasi ato bien në grupin e qytetarëve që janë në rrezik më të madh të zhvillimit të simptomave të rënda të COVID-19.

Related posts

Dhuroi një gotë ujë, djaloshi nga Maqedonia fiton një Mercedes në Gjermani

Televizioni Koha

Mickoski: Ekonomia kolabon, rritje dramatike të papunësisë, rënie të prodhimit industrial dhe eksportit

Televizioni Koha

Cipras : Përgjegjësia ime dhe e Zoranit është të tregojmë se popujt tanë vetëm se mund të përfitojnë nga rruga që është hapur

Televizioni Koha

Leave a Comment