03/10/2023
11.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Musliu: Nuk besoj se do të shkohet në formulën 3 plus 1

Sipas analistit politik Albert Musliu, zgjidhja për qeverinë e re nuk do të jetë me formulën 3 plus 1, ka theksuar kështu në emisionin ‘Vetëm e vërteta’.

“Për mua është e rëndësishme se cila do të jetë struktura e Qeverisë, nuk besoj se do të shkohet në formulën 3 plus 1 dhe këtu nuk ka asgjë antikushtetuese. Kushtetutshmëria e Kryeministrit përcakton numrin 61. Unë nuk besoj se do të jetë zgjidhja. Kryeministri mund të zgjedhë ata që duan dhe pala e tretë në dy raste në 94 dhe 2011 ose 2012 nuk ka negociuar. Sapo të ketë bisedime ka shantazhe. Unë mendoj se të dy palët ishin të interesuar, sepse ata shkuan në votime për të fituar pushtetin. Ky fakt i bën ata të pajtohen dhe besoj se ata tashmë janë pajtuar.

Ne kemi pasur kryeministra nga parti më të vogla në të gjithë rrethinat tona, drama është me ne sepse BDI promovoi një kryeministër shqiptar”, tha Musliu.

Të fundit