11/12/2023
7.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ndihma emergjente mjekësore me rekomandime për festat e Vitit të Ri

Për shkak të festave të Vitit të Ri, Shërbimi i Urgjencës mjekësore rekomandon marrje të rregullt të terapisë për pacientët me sëmundje kronike, kujdes me konsumimin e ushqimit për ata persona që kanë ndjekur agjërimin e Krishtlindjeve, përdorimin e matur të pijeve alkoolike, për të shmangur pasojat e padëshiruara – helmime nga alkooli dhe aksidentet në trafik. Në veçanti apelojmë popullsinë e re dhe të mitur që të mos përdorin pije alkoolike për shkak të pragut të ulët të tolerancës ndaj alkoolit.

Prej aty apelojnë që të përmbahen nga përdorimi i mjeteve të ndryshme piroteknike dhe armëve të zjarrit për të shmangur lëndimet e padëshiruara, djegiet dhe pasoja tjera më të rënda.

Për gjendjen e qytetarëve gjatë festave të Vitit të Ri, ISHP “Qendra Shëndetësore e Shkupit” do të kujdeset gjatë 24 orëve. Më datë 31 dhjetor, shërbimet specialistike do të jenë në shërbim në Poliklinikën Bukuresht nga ora 08:00 deri në orën 16:00.

“Në natën e Vitit të Ri, ordinancat kujdestare për mbrojtje shëndetësore do të jenë të disponueshme në turnin e tretë, të dielave dhe festave në Poliklinikat Jane Sandanski, Çair, Çento, Shuto Orizare, Gjorçe Petrov, Draçevë dhe Bit Pazar”, informojnë nga Qendra e Shëndetit të Shkupit.

Gjithashtu, me orar të zakonshëm të punës informojnë se do të funksionojë edhe njësia për mjekim në shtëpi.

Të fundit