24/09/2023
22.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Në Britanin e Madhe, 89,000 njerëz aplikuan për kujdesin e refugjatëve ukrainas brenda një dite

Qeveria britanike ka hapur faqen e internetit “Homes for Ukraine” për të gjithë ata që duan të strehojnë refugjatë dhe 89 mijë persona janë regjistruar në ditën e parë, raporton BBC.

Sekretari i Strehimit dhe Komuniteteve, Michael Gove beson se Britania ka një histori të “mbështetjes së më të cenuarve gjatë orëve të tyre më të errëta”.

Çdo familje e strehuar nga një refugjat do t’i ofrohen 350 350 në muaj pa taksa. Pritësit nuk do të pritet të ofrojnë ushqim dhe shpenzime jetese, por ata mund të zgjedhin ta ofrojnë atë.

Njerëzit që duan të ofrojnë hapësirë ​​nga shtëpia e tyre, pa paguar qira, ose një banesë të veçantë, për të paktën gjashtë muaj, mund ta bëjnë këtë online.

Siç është planifikuar, refugjatët do të kenë akses në shëndetësi dhe shërbime të tjera publike. Fëmijët do të ndjekin mësimet në shkollat ​​lokale.

Pritësit dhe refugjatët që marrin pjesë në programin Homes for Ukraine do të ekzaminohen gjithashtu.
Për më tepër, këshillat vendorë do të kontrollojnë nëse akomodimi i ofruar është i përshtatshëm, tha qeveria.

Media kujtoi se pothuajse tre milionë njerëz u larguan nga Ukraina pasi presidenti rus Vladimir Putin urdhëroi një pushtim rus pothuajse tre javë më parë.

Të fundit