Në Itali nga 18 maji do të hapen shumë objekte publike – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Në Itali nga 18 maji do të hapen shumë objekte publike

Nga 18 maji në Itali do të hapen restorantet, kafenetë, baret, parukeritë dhe sallonet e bukurisë, dyqanet, muzetë dhe bibliotekat.

Autoriteteve rajonale në Itali u është dhënë mundësi të konfirmojnë si do ta zbatojnë lehtësimin e masave të vendosura në luftën kundër koronavirusit.

Hapja e disa objekteve publike, ku fillimisht ishte planifikuar për 1 qershor, është zhvendosur më për 18 maj.

Këtë vendim, të cilën mbrëmë e publikoi Qeveria italiane, erdhi në presion të liderëve rajonalë të cilët donin t’u lejohet vetë të formojnë plan për lehtësim të masave.

Sipas “Gardian”-it masat mbrojtëse do të duhet të respektohen kur do të hapen këto objekte, derisa restorantet duhet të sigurojnë distancë prej katër metrave midis tavolinave.

Në 24 orët e fundit në Itali janë regjistruar 744 raste të reja të infektimit me koronavirus, që është numër më i vogël i pacientëve nga 4 marsi.

Nga Kovid-19 në Itali deri më tani kanë vdekur 30.739 persona, prej të cilëve 179 gjatë ditës paraprake. ar/

Related posts

Çulev: Policia patrullon shtëpitë e personave të izoluar me koronavirus

Televizioni Koha

Këshilli i Apelit e hodhi poshtë ankesën, Jovo Vangellovski edhe zyrtarisht shkarkohet

Televizioni Koha

Për 17 vjet kanë qenë shoqe të pandara, më pas e kuptuan që janë motra: Historia e amerikaneve që “pushtoi” mediet botërore

Televizioni Koha

Leave a Comment