24/09/2023
22.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Në kuartalin e dytë të lira 6.866 vende, më së shumti tek industria përpunuese, ndërtimtaria dhe tregtia

Në tremujorin e dytë të këtij viti shkalla e vendeve të lira të punës ka qenë 1,36 për qind, gjegjësisht ka pasur 6.866 vende të lira të punës, tregojnë të dhënat e Entit Shtetëror për Statistikë. Industria përpunuese, ndërtimtaria dhe tregtia janë sektorë në të cilët ka pasur më pak vende të lira.

Tek industria përpunuese të lira kanë qenë 2.081, në tregti 1.232 dhe në sektorin e ndërtimtarisë 1.073.

Shkallë më të lartë të vendeve të lira të punës ka sektori i Ndërtimtarisë 3,46 për qind, ndërsa shkallë më të vogël në sektor furnizimi me energji elektrike, gaz, avull dhe klimatizim është 0,10 për qind.

Subjektet afariste me numër të të punësuarve prej 10 deri në 49 e kanë shkallën më të lartë të vendeve të lira, e cila është 1,94 për qind.

Rajoni verlindor e ka shkallën më të lartë të vendeve të lira të punës e cila është 2,41 për qind.

Më së shumti janë kërkuar punëtorë në veprimtari shërbyese dhe shitje për çka ka pasur 2017 vende pune. shk/

Artikulli paraprak
Artikulli tjetër

Të fundit