Në Maqedoninë e Veriut mungojnë 600 mjekë – Tv Koha
Maqedoni Shendetësi

Në Maqedoninë e Veriut mungojnë 600 mjekë

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe ka informuar se në vendin tonë ka mungesë prej 600 mjekëve.
Këto deklarata Filipçe i ka bërë gjatë vizitës së tij në spitalin e Ohrit.

Ai ka informuar se ministria ka intervenuar me punësimin e 3.200 punëtorëve mjekësor, prej të cilëve më shumë motra medicinave.

Nga Oda ekonomike e mjekëve në tetë vitet e fundit, nga shteti janë larguar mbi 1300 mjekë. Numri i mjekëve të cilët ikin për të punuar jashtë, ka filluar në mënyrë drastike që nga viti 2011 dhe ende po rritet.

Mjekët, veçanërisht të rinjtë ende kur janë në fakultet bëjnë kurse të gjuhës gjermane dhe sigurisht shkojnë të punojnë nëpër vendet e BE, si Gjermania, Austria, vendet Skandinave si dhe në të gjithë botën.

Related posts

Zaev: Nuk ka alternativë dh as plan ‘B’ për në BE

Televizioni Koha

Aksident trafiku, humb jetën 52 vjeçari nga Kapaçindolli i Tetovës

Televizioni Koha

Gazetari Dushko Arsovski, zëdhënës i ri i Qeverisë

Televizioni Koha

Leave a Comment