Nëse gjithçka është në rregull me shëndetin e tyre të kapurit në Dibër do të lëshohen për 4-5 ditë – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Nëse gjithçka është në rregull me shëndetin e tyre të kapurit në Dibër do të lëshohen për 4-5 ditë

Personat që janë kapur në Dibër pas shpalljes së gjendjes së krizës, sipas procedurës përkatëse do të mund ta lëshojnë Dibrën kur do të përfundojë periudha 14 ditore e karantinës, deklaroi në konferencën e sotme për shtyp kryetari i Dibrës, Hekuran Duka, i cili e drejton Shtabin e krizës

Kjo do të thotë, shpjegoi ai, se kanë mbetur edhe katër deri në pesë ditë të tjera kur do të vizitohen nga një ekip special i punonjësve të shëndetit, pas së cilës nëse ata janë në formën më të mirë të shëndetit të tyre, do të mund të largohen nga Dibra.

Pas shpalljes së situatës së krizës në Dibër, janë kapur 110 persona, 21 prej tyre shtetas të huaj, ndërsa pjesa tjetër ishin nga një qytet tjetër i vendit, por numri më i madh janë nga rajoni i Rekës të komunave Mavrovë dhe Rostushë.

Duka vlerësoi se të gjitha institucionet janë duke kryer funksionin e tyre, por mbete që qytetarët jenë më të përgjegjshëm.

Ai informoi në lidhje me ndihmën humanitare të marrë nga ESM e cila përbëhet nga 1.000 pako me ushqime dhe 1.000 thasë miell me nga 25 kg. Nga ndihma e përgjithshme, 300 janë për Qendrën Zhupa dhe pjesa tjetër për komunën e Dibrës.

Duka, në konferencën për shtyp, përsëriti thirrjen që qytetarët të ndjekin me përpikëri rekomandimet, pasi në këtë mënyrë do të kontribuojnë “për veten e tyre, të dashurit e tyre, fqinjët, miqtë, për të gjithë vendin”.

Related posts

Në vend 219 të sëmurë me Kovid-19, janë bërë 1.800 teste, Filipçe bind se sistemi shëndetësor është në kondicion tërësisht të mirë

Televizioni Koha

Çifti bashkëshortor i infektuar me korona virus,kanë hyrë në vend më 27 shkurt

Televizioni Koha

Nga dje në spitale nuk janë pranuar pacientë të prekur nga Covid, gjithsej po mjekohen 58 pacientë

Televizioni Koha

Leave a Comment