Nisin përgatitjet për shpalljen e gjendjes së krizës,për të menaxhuar në mënyrë më efikase krizën e shkaktuar nga pandemia - Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Nisin përgatitjet për shpalljen e gjendjes së krizës,për të menaxhuar në mënyrë më efikase krizën e shkaktuar nga pandemia

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut sot ka mbajtur seancën e 22-të, me qëllim nisjen e proceduarave në përputhje me kërkesën e Këshillit për Siguri Kombëtare për shpallje të gjendjes së krizës në të gjithë territorin e vendit, për të menaxhuar në mënyrë më efikase krizën e shkaktuar nga pandemia COVID-19.

Në përputhje me Ligjin për Menaxhimin e Krizave, Qeveria miratoi vlerësimin për ndryshimin e vendimit për emërimin e anëtarëve të Grupit të Vlerësimit, duke emëruar Stojançe Angellov, ushtrues të detyrës së drejtorit të Qendrës së Menaxhimit të Krizave, si anëtarë i këtij grupi, si dhe emërimin e Bekim Maksutit, ushtrues detyre i drejtorit të Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim.

Në seancën e sotme janë emëruar edhe anëtarët e Komitetit Drejtues për Koordinimin dhe Menaxhimin me Sistemin e Menaxhimit të Krizave, me të cilin gjithashtu do të drejtojë Stojançe Angelov.

Me vendimet e seancës së sotme është mundësuar nisja e procedurave për shpalljen e gjendjes së krizës nga ana e Qeverisë, me rekomandimin e dy institucioneve të lartpërmendura.

Related posts

Edhe dy raste të reja me Covid-19 në Kosovë, në total 90 të infektuar

Televizioni Koha

Asnjë fjalë në gjuhën shqipe te Klinika ku punon Bujar Osmani (Foto)

Televizioni Koha

MPB shpall konkurs për pranim të 500 policëve të rinj

Televizioni Koha

Leave a Comment