04/10/2023
16.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

OBSH-ja jep alarmin: Lufta në Ukrainë mund ta përkeqësojë pandeminë COVID-19

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka deklaruar se është e shqetësuar që lufta në Ukrainë mund të përkeqësojë pandeminë COVID-19, ndërkohë që po përpiqet të bëjë më shumë për të kufizuar përhapjen e sëmundjeve infektive.

Rastet në rajon janë ulur nga java e kaluar, por ekziston rreziku që të ketë sëmundje më të rënda dhe vdekje për shkak të shkallës së ulët të vaksinimit në Ukrainë, si dhe mes më shumë se 2 milionëve që kanë ikur nga vendi në zonat përreth rajonit, me shkallë të ulët të vaksinimit.

Shkalla e vaksinimit ndaj Covid-19 në Ukrainë është rreth 34%, ndërsa ajo fqinje e Moldavisë është rreth 29%, sipas Our World In Data.

Ka pasur gjithsej 791,021 raste të reja të Covid-19 dhe 8,012 vdekje të reja në Ukrainë dhe në vendet përreth midis 3 dhe 9 marsit, tha një raport i situatës së OBSH-së i publikuar të dielën./A2cnn

Të fundit