01/12/2023
11.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

OBSH: Përdorimi i medikamenteve të pakontrolluara kundër Kovid-19 është i rrezikshëm

Organizata botërore e shëndetësisë sot paralajmëroi se përdorimi i medikamenteve të të pakontrolluara për mjekim të Kovid-19 pa dëshmi kompetente për efikasitetin e tyre mund të jetë i rrezikshëm dhe t’i rrisë pritjet e rrejshme.

“Përdorimi i medikamenteve të pakontrolluara pa dëshmi paraprake mund të çojë deri te shpresa e rrejshme dhe madje të shkaktojë më shumë dëm se sa dobi. Kjo mund të çojë edhe deri te mungesa e medikamenteve bazë, të domosdoshme për mjekim të sëmundjeve të tjera”, deklaroi drejtori i OBSH-së, Tedros Adanom Gebrejesus në brifingun onllajn. ab/

Të fundit