10/12/2023
2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pas’halidis: Prespa mundet dhe do të jetë liqeni i miqësisë dhe bashkëpunimit

Kemi tre shtete, dy liqene dhe një të ardhme të përbashkët. Prespa mundet që të jetë edhe liqeni i miqësisë dhe bashkëpunimit, thotë kryetari i komunës së Prespës, Panajotis Pas’halidis në intervistën për radion “Praktorio fm” të agjencisë greke të lajmeve ANA-MPA.

Duke folur për nënshkrimin e marrëveshjes midis Maqedonisë Veriore dhe Greqisë për hapjen e kalimit kufitar Markova Noga-Lemos, Pas’halidis thotë se kjo është një kërkesë e vjetër e banorëve të këtij rajoni, tashmë 52 vjeç, ndërsa në vitin 2017 i është parashtruar edhe kryeministrit grek. Sqaron se kalimi kufitar ka qenë në funksion prej vitit 1959 deri në vitin 1967, kur junta ushtarake greke në Greqi, njëzëri ka vendosur që ta mbyllë, raportoi korrespondentja e MIA-s nga Athina.

Sipas kryetarit të komunës së Prespës, kalimi i ri hap perspektivë për përforcimin e bashkëpunimit bilateral dhe marrëdhënieve midis popujve në rajon.

“Marrëdhëniet kanë avancuar më shumë në këtë periudhë, kemi rreth gjashtë projekte ndërkufitare që janë në vijim, ndërsa projekti më i madh është ndërtimi i doganave. Ky projekt është rreth pesë milionë euro, vlerë e siguruar për formimin e kalimit kufitar, sqaroi Pas’halidis.

Të fundit