Lajmi i Ditës Maqedoni

Pendarovski-Memeti: Nevojitet rritje e mëtejme e pavarësisë në funksionimin e Avokatit të Popullit

Presidenti, Stevo Pendarovski sot e ka pritur në takim Avokatin e Popullit, Ixhet Memeti, me të cilin bisedoi për aktivitetet vijuese të ombudsmanit në funksion të mbrojtjes së të drejtave të qytetarëve.

Siç njoftojnë nga Kabineti i shefit të shtetit, Pendarovski e ka theksuar rëndësinë e punës së avokatit të popullit përmes dhënies së propozimeve, këshillave, sugjerimeve në drejtim të promovimit të të drejtave të njeriut, ndjekjes së gjendjeve me respektimin e tyre dhe ofrimin e nevojës për mbrojtjen e tyre.

“Në takim u theksua nevoja e ndërmarrjes së hapave në drejtim të rritjes së mëtejme të pavarësisë në funksionimin e avokatit të popullit me qëllim ky institucion të mundet në vëllim të madh t’i kryejë kompetencat e veta në interes të qytetarëve”, thuhet në njoftim.

Related posts

Isajlovska: Fundi i Katicës nuk duhet të jetë fund i shpresës se do të ketë drejtësi

Televizioni Koha

Spasovski – Galovej: Do të ofrojmë argumente të forta për vendim pozitiv për fillimin e negociatave me BE-në

Televizioni Koha

Dimitrov-Borell: Nevojitet bashkëpunim ndërkombëtar për zgjidhjen e kësaj sfide globale

Televizioni Koha

Leave a Comment