30/11/2023
10.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Po luftojm Coronavirusin, por jo edhe lojrat e fatit dekreti I fundit mundësi shtesë për këtë “Sëmundje”

TV KOHA TETOVË

NEVRIJ ADEMI

Operatorët ekonomik që organizojnë lojëra të fatit do të mund të që onlajn përmes internetit ta vazhdojnë aktivitetin e tyre me çka krijohen kushte të ruhen 7.500 vende pune. Këtë e parasheh Dekreti në fuqi ligjore qëdje e miratoi Qeveria për aplikimin e Ligjit të lojërave të fatit dhe atyre argëtuese gjatë kohë së jashtëzakonshme. Ky dekret është një mundësi shtes për kumarin e vecanërisht në vendin tonë ku për disa vite me radhë po bëhen përpjekje madje edhe përmes protestave që kjo veprimtari të mbyllet duke mar shembull vendet e rajonit . Lëvizja Antiboxhoz disa her ka bërë protesta por qindra kërkesa janë adresuar të zgjedhurve të popullit por deri më tani këto kërkase të lëvizjes antibixhoz dhe ligji për kazinot vazhdon të jet nëpër labirintet e kuvendit.Xhemal Abdiu nga kjo lëvizje deklaron se tani Shteti po bën përpjekje për të përhapur e jo për të mbzllur këtë veprimtari. Sic thot ai dekreti I fundit I qeverisë është vrasja e radhës që po I bëhet popullit.

Xhemal Abdiu nënizon se kërkesa e tyre tani më nuk është dislokimi por mbyllja e përhershme e këtzre objekteve

Nga Anti Bixhozi deklaruan se kjo koh pandemia dhe situata e jashtëzakonshme bëri që shum të mvarur nga kjo lloj veprimtarie të heqin dorë nga një gjë e tillë por nga qeveria e thon të kundërtën ata nënvizojn se me këtë dekret sigurohet mundësia e pagesës së të ardhurave në Buxhet që deri në sjelljen e vendimit për masa për ballafaqim dhe përhapje të korovirusit, “gjenerohet deri në bastoret, kazinotë dhe automat- klubet dhe të cilët ndaluan të paguhen pasi më 15 mars 2020 organizatorët e këtyre shërbimeve i mbyllën të gjitha vendet pagesore dhe hapësira afariste që i organizojnë këto lojëra të fatit.

Për më shum ndiqni edicionin e lajmeve në Televizionin KOHA

Të fundit