03/10/2023
16.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Prolongohen ekskurzionet e nxënësve për në Itali

Pas konfirmimit të rastit të 4 të prekur nga koronavirusi vendi po shkon drejt përshkallzimit të situatës me crast ministria e shëndetësisë sot nëpër shkollat e tetovës ka shpërndar preparate për dezinfektim të duarve të cilët janë vendosur në hapsirat e shkollve sic janë klasat koridoret dhe tualetet. Maqedonia e veriut për dallim nga Shqipëria nuk e sheh të arsyeshme të mbyll shkollat por janë ndërmar masa preventive për parandalimit e rezikut të përhapjes së koronavirusit.

Mbi të gjitha përvec përgaditjes higjienike nxënësit e shkollës ekonomike konkretisht paralelet e viteve të treta e kishin paraparë që më 23 Mars të udhëtojnë për ekskurzion në Itali dhe Shqipëri por për shkak të gjendjes kritike në këto dy vendet sipas drejtoreshës mirjeta iljazi janë prolonguar dhe ka gjasa që ky ekskurzion të lihet për në vitin e ardhshëm.

Ekskurzionet janë anuluar edhe në shkollën e mesme të mjeksisë.

Në shkollat e mesme të tetovës e në vecanti në shkollën ekonomike pastërtia ishte në nivel përpos kësaj shkolla ishte e furnizuar edhe me preparate higjenike për pastrim përvec asaj se në javën që shkoj shkollat e tetovës u dezinfektuan, sa I takon mbyllejs së shkollave Shqipëria mori një vendim të tillë për arsye që sipas tyre edhe pse fëmijët nuk shihen rezik nga Koronavirusi ata mund të jeni bartësit nga një person tek tjetri e në vendin tonë kjo nuk shihet si masë preventive dhe procesi edukativo arsimor po zhvillohet pa pengesa.Tv Koha/

Të fundit