Protestë kundër dygjuhësisë në Shkup: Gjuha shqipe jo zyrtare! – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Protestë kundër dygjuhësisë në Shkup: Gjuha shqipe jo zyrtare!

Disa organizata qytetarët sot kanë protestuar para përmendores Kërste Petkov Misirkov në Shkup përpara ASHAM-it, dhe kërkonin që gjuha maqedonase të jetë gjuhë e vetme zyrtare.

Organizatorët e protestës të cilët e udhëhiqnin marshin kërkonin që të shfuqizohet Ligji i ri për gjuhët, të shikohet kushtetutshmëria e ligjit dhe kërkonin referendum për shfuqizimin e Ligjit për gjuhët. Ana Bobinkova Mijakovska tha se ata kanë protestuar përpara se të miratohet ligji, shkruan Makfax.

Related posts

LSDM: 600 milion euro për zhvillimin e bizneseve në vend

Televizioni Koha

“Inkluziva” i ndjek zgjedhjet me vëzhgues të saj – vërejtje për mundësitë për votim të personave me aftësi të kufizuara

Televizioni Koha

Konfiskohen 23 prona dhe 204 makina të kompanisë “Transmet” të Sead Koçanit

Televizioni Koha

Leave a Comment