29/11/2023
4.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

“Qeveria e Përzhinos” qëndron në Ligjin për Qeverinë, partitë duhet t’i kushtojnë vëmendje obligimeve ligjore kur spekulojnë për datën e zgjedhjeve

Qeveria e Përzhinos, përkatësisht “përzhino” apo “qeveria teknike” është shndërruar në ligj, qëndron në Ligjin aktual për Qeverinë. Partitë duhet t’i kushtojnë vëmendje obligimeve ligjore kur spekulojnë për një datë për zgjedhje. Sipas ligjit aktual, qeveria teknike duhet të formohet në 100 ditët e fundit të mandatit, përkatësisht 100 ditë para 5 majit, si një datë e parë e mundshme për zgjedhjet parlamentare. Kjo është në ligj dhe ky ligj duhet të respektohet , tha kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, mbrëmë i ftuar në TV 21.

– Нема за тоа рок кога треба да се затвори. Може да се затвори веднаш, тоа е најлесно, но што ќе добиеме со тоа. Вака даваме простор на сите добро да размислат и да донесат одлука во интерес
“Të gjithë ata që bëjnë llogaritë për zgjedhjet parlamentare të vitit 2024, duhet të kenë parasysh se për zgjedhjet parlamentare, pavarësisht nëse janë të rregullta, duhet të ketë një qeveri teknike 100 ditë para 5 majit. Qeveria teknike duhet të jetë në javën e fundit të janarit. Marrëveshja nga Përzhino është në fuqi dhe do të ketë një kryeministër teknik, në lidhje me këtë do të jetë kryeministër shqiptar, thekson Xhaferi në segmentet e intervistës së transmetuar nga televizioni.

Kryeministri teknik, thekson, nuk është me opozitën, e cila në atë rast merr tre ministri.

President në raundin e parë, siç thotë, mund të ketë vetëm nëse votojnë 50 për qind e numrit të votuesve të regjistruar.

“Një milion e një votë dhe po aq vota për një kandidat, në këtë rast kemi president në raundin e parë. Nëse nuk ka pjesëmarrje, zgjedhjet përsëriten sikur të mos ishin mbajtur. Më duhet të shpall zgjedhje të reja. E njëjta procedurë përsëritet, thotë Xhaferi, transmeton TV 21.

Të fundit