29/11/2023
4.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Qeveria e RMV-së: Në Izrael ndodhen mes 100 dhe 200 qytetarë tanë

Duke marrë parasysh situatën aktuale në Izrael, Qeveria e RMV-së dhe Ministria e Punëve të Jashtme janë duke marrë masa për të organizuar kthimin e sigurt të qytetarëve të Maqedonisë në vend.

Aktualisht, siç informojnë nga Qeveria, janë duke u shqyrtuar të gjitha mundësitë e disponueshme për kthimin sa më të shpejtë të qytetarëve tanë në vend, të cilët kanë shprehur dëshirën për t’u kthyer në vend dhe që nuk kanë mundësi të tjera për ta bërë këtë.

“Duke pasur parasysh se një numër i madh i qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut jetojnë në Izrael, Ministria e Punëve të Jashtme tashmë po ndërmerr masa, përmes Shtabit të krijuar për Kriza, për evakuimin e të gjithë qytetarëve të Republikës së Maqedonisë që dëshirojnë të largohuni nga Izraeli dhe nuk keni/nuk mund të blini bileta për fluturime ajrore komerciale, ose të largoheni nga territori i Izraelit në rrugë tokësore, nëpërmjet Jordanisë”.

“Ambasada në Tel Aviv është në kontakt me qytetarët e Republikës së Maqedonisë që nga fillimi i krizës. Sipas vlerësimeve të shtabit të krizës, llogaritet se në territorin e Izraelit dhe në zonat e kërcënuara banojnë nga 100 deri në 200 qytetarë tanë, nga të cilët më shumë se gjysma janë hartuar saktësisht dhe kontaktet e rregullta me ta”.

“Disa prej tyre janë kthyer në vend me fluturime speciale të vendeve mike të Republikës së Maqedonisë së Veriut, disa kanë blerë bileta avioni për fluturime komerciale në ditët në vijim, dhe ka shtetas maqedonas që aktualisht nuk mund të largohen nga Izraeli dhe presin që të bëhet është e mundur”, thuhet në njoftimin e qeverisë.

Për më shumë, siç theksojnë ata, janë në dispozicion linjat telefonike SOS të Ministrisë së Punëve të Jashtme 075/273-732 dhe 075/268-736, si dhe linja telefonike e Ambasadës në Tel Aviv +972-54-926-7378.

Të fundit