05/10/2023
15.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Qeveria mban mbledhje në Manastir, Duraku viziton Muzeun e Alfabetit

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut sot në ndërtesën e Komunës së Manastirit do të mbajë seancën e saj të rregullt të 159-të.

Me këtë seancë të parë në kuadër të asaj që periudhën e ardhshme do të mbahen nëpër rajone të ndryshme të shtetit, siç informojnë nga Pres shërbimi qeveritar do të kryesojë kryeministri Zoran Zaev, ndërsa në të do të marrin pjesë të gjithë ministrat, ndërsa si mysafirë do të marrin pjesë kryetarët e komunave të rajonit të Pellagonisë, nga komunat e Manastirit, Prilepit, Krushevës, Krivogashtanit, Dollnenit, Novacit, Mogillës dhe Demir Hisarit.

Në këtë seancë, prioritet do të kenë informacionet për projekte me interes të menjëherëshëm te qytetarëve në këto komuna.

Zëvendëskryeministri dhe ministri për sistem politik, Sadulla Duraku do të vizitojë Muzeun e Kongresit të Alfabetit. Ministri i Arsimit, Arbër Ademi do të qëndrojë në dy shkolla në Manastir dhe rrethinë.

Para fillimit të seancës, zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike, Koço Angjushev dhe zëvendësministri për Mjedis Jetësor dhe Planifikim Hapësinor, Jani Makraduli do ta vizitojnë REK Manastir ku do të promovojnë masën e klimave inverter në prani të kryetares së komunës së Manastirit, Natasha Petrovska.

Ministri për Transport dhe Lidhje Goran Sugarevski si dhe drejtori i Ndërmarrjes Publike për Rrugë Shtetërore, Zoran Kitanov bashkë me kryetaren e komunës Petrovska do të kryejnë mbikëqyrje të punëve në rehabilitimin e rrugës rajonale Prilep- Topolçani- Manastir, ndërsa ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe do të vizitojë Shtëpinë e Shëndetit në Manastir, ku para një muaji është lëshuar në përdorim Shërbimi i rinovuar për ndihmë të shpejtë mjekësore.

Ministrja për Punë dhe Politikë Sociale Milla Carovska, bashkë me kryetaren e komunës Petrovska do të vizitojë disa shtëpi të vogla grupore në komunë, derisa zëvendësministri për Mjedis Jetësor Jani Makraduli bashkë me Petrovskën do të kryejë mbikëqyrje në ndërtimin e stacionit pastrues për ujëra të zeza në fshatrat Tërnovë dhe Magarevë.

Të fundit