24/09/2023
22.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Qeveria miraton masë ekonomike që pamundëson rritjen e çmimeve të faturave të ngrohjes

Qeveria e Maqedonisë së Veriut mbajti seancën e 20-të këtë pasdite.

Nga press shëbrimi qeveriatar njoftuan se është miratuar vendimi për ndryshim të Dekretit për kriteret dhe kushtet për shpallje të gjendjes së krizës në raste të fatkeqësive natyrore apo prishje të tregut të energjisë së ngrohjes.
“Me këtë ndryshim verifikohet baza juridike për ndërmarrje të masave për përkrahje financiare e cila do t’ua kompensojë dallimin e çmimit të energjensëve të energjisë së ngrohjes së furnizuesve me energji të ngrohjes që të eliminohet mundësia e dallimit të çmimeve të bie në barrën e konsumatorëve të energjisë së ngrohjes nga kategoria e amvisërive”, thuhet në njoftimin e Qeverisë.

Përmes kësaj mase shtojnë nga Qeveria do të pamundësohet rritja e çmimeve të faturave të ngrohjes për amvisëritë. /KlanMacedoni/

Të fundit