29/11/2023
4.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Qytetarëve do t’ju kthehen përsëri pasaportat e vjetra që kanë viza

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut, të cilët kanë viza të vlefshme në pasaportat e tyre, por që duhet t’i ndërrojnë ato deri në shkurt të këtij viti, mund t’i kthejnë pasaportat e vjetra tre ditë pasi t’i mbajë MPB-ja.

Ata do të udhëtojnë si më parë kur skadonin pasaportat dhe kanë viza të vlefshme. Duhet të kenë pasaportën e vjetër me viza dhe të renë me vete.

“Kur fotografohet për dokument të ri udhëtimi, ai i vjetri mbahet për qytetarët. Megjithatë, pas miratimit të procedurës, pra pas 3 ditësh, qytetarët mund të marrin dokumentin e vjetër të udhëtimit. Me rastin e marrjes së dokumentit të ri të udhëtimit, dokumenti i vjetër i udhëtimit shkatërrohet vetëm në pjesën ku ndodhet çipi, pjesa ku ndodhen vizat mbetet e njëjtë. Në një rast të tillë, qytetarët që kanë vizë në dokumentin e vjetër të udhëtimit gjatë udhëtimit, do të duhet t’i paraqesin të dyja dokumentet e udhëtimit”, njoftojnë për “Makfax” nga MPB.

Shërbimet e Ministrisë së Brendshme ua heqin pronarëve pasaportat e vjetra, gjë që nuk e kanë bërë më parë, për të parandaluar abuzimet e mundshme, pasi shumica e dokumenteve kanë ende një afat të paskaduar dhe ndërrohen vetëm për detyrimi i një dokumenti udhëtimi me emrin e ri të shtetit.

Sipas të dhënave të publikuara në faqen e Ministrisë së Punëve të Jashtme, qytetarët e Maqedonisë kanë nevojë për viza për të udhëtuar në 114 vende të botës.

Të fundit