06/06/2023
16.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Reagim nga komisioni i PDSH-së për Pushtet Lokal dhe Zhvillim Rural

Të nderuar gazetarë, përfaqësues të mediave,

Është ky reagim i radhës i komisionit të PDSH-së për Pushtet Lokal dhe Zhvillim Rural.

Me këtë rast, deshëm që edhe njëherë të aktualizojmë gjendjen e rënduar të komunikacionit rrugor në Komunat më të mëdha të Pollogut, gjegjësisht të TETOVËS dhe GOSTIVARIT.

Udhëheqësia e komunave në fjale, jo që nuk arritën që të zgjedhin problematikën e komunikacionit ashtu sikur që ata vetë premtuan në kampanjën e tyre parazgjedhore, por me keqardhje mund të përfundojmë se ky problem është përkeqësuar.

Si pasojë e mos-investimeve në riparimin dhe ndërtimin e rrugëve të reja,

-shpejtësia e lëvizjes së veturave në qytete është ngadalsuar ndjeshëm,

-nuk ka parkingje të mjaftueshme,

-numri i aksidenteve me vetura shënon ritje,

-pëderisa këmbësorët kanë ende vështirësi që të qarkullojnë lirshëm si pasojë nga kaosi i krijuar në komunikacionin rrugor.

Situata përkeqësohet edhe më shumë kur gurbetqarët kthehen në vendlindje për t’u relaksuar dhe që të njejtit dëshpërohen nga mosfunksionimi elementar i rregullave të komunikacionit në qytet.

Me këtë rast i përkujtojmë udhëheqësit e të dy komunave në fjalë se ata dështuan edhe në organizimin e transportit publik komunal dhe si pasojë kjo ndikon në ndotjen e mëtejshme të ajrit në pjesën qendrore të qyteteve.

Përderisa kryetarja e Komunës së Tetovës kalkulon se a do të bëjnë koalicion pas-zgjedhor me VMRO-në apo LSDM-në, tetovarët vazhdojnë që të thithin ajrin më të ndotur në Evropë.

Njejtë vepron edhe kryetari i Komunës së Gostivarit, i cili përderisa kalkulon se a do të bëjë kualicion para-zgjedhor dypalësh apo trepalësh, subvencionet e qeverisë për invertera dhe paleta u ndanë në disa qytete dhe se Gostivari nuk morri asnjë qindarkë. Kjo situatë dëshmon se për kryetarin e Gostivarit matematikat për kualicione kanë më shumë rëndësi se sa situate emergjente për investime në pastrimin e ajrit të Gostivarit.

Ne zotohemi se me ardhjen e PDSH-së në pushtet nga buxheti i shtetit do të sigurohen mjete shtesë financiare për komunat me shumicë shqiptare dhe se problemet tona gradualisht do të zgjidhen.

Frymzim Dauti – Nënkryetar, PDSH

Të fundit