09/12/2023
2.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Rrogat në shëndetësi do të rriten për 10%

Ministri i Shëndetësisë, Fatmir Mexhiti sot zhvilloi takim me përfaqësues të Sindikatës së Shëndetësisë me rastin e nënshkrimit të Marrëveshjes ndërmjet Ministrisë dhe Sindikatës së Punëtorëve të Shëndetësisë për rritje të re të pagave të personelit mjekësor në shëndetësinë publike.

Siç thuhet në njoftimin e Ministrisë së Shëndetësisë, bëhet fjalë për përcaktimin e pagës më të ulët për punonjësit e shëndetësisë dhe do të funksionalizohet rritja prej 10 për qind për të gjithë punonjësit e shëndetësisë, e paraparë me marrëveshjen e përgjithshme kolektive.

“Kjo është rritja e dytë e pagave për punonjësit e shëndetësisë këtë vit. Angazhimi ynë është që të kemi punëtorë shëndetësorë të motivuar të cilët punojnë me përkushtim dhe ofrojnë kujdes shëndetësor cilësor për pacientët”, theksoi ministri Mexhiti.

Marrëveshjet kolektive individuale do të lidhen me Sindikatat e Pavarura të Punonjësve në Klinikat Universitare, Qendrat, Spitalet Klinike dhe institucionet e tjera shëndetësore publike në vend.

Të fundit