Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/95/6740595/html/wordpress/index.php:3) in /home/content/95/6740595/html/wordpress/wp-content/themes/pennews/functions.php on line 254
Seancë e re për organizatorët e dhunës së 27 prillit - Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Seancë e re për organizatorët e dhunës së 27 prillit

(MIA) – Në Gjykatën Themelore Penale Shkup, sot është caktuar seancë për procesin gjyqësor për organizatorët e dhunës së 27 prillit në Kuvend.

Procesi gjyqësor është në fillim, ndërsa seanca e kaluar gjyqësore është shtyrë që të akuzuarit të kryejnë kontroll në dëshmitë nga kjo lëndë.

Të akuzuarit në këtë lëndë janë ish-kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanoski, ish-ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Mile Janakievski dhe ish-ministri i Arsimit dhe Shkencës, Spiro Ristovski, si dhe ish-drejtori i DSK-së Vlladimir Atansovski.

Ata akuzohen se kanë bërë vepër penale “rrezikim terrorist të rendit kushtetues dhe sigurisë”. Janakievski, Ristovski dhe Atanasovski janë në arrest shtëpiak.

Procesin gjyqësor e zhvillon gjykatësi Ilija Tërpkov, ndërsa përfaqësuese e aktakuzës është Villma Ruskovska.

Sipas PTHP-së, të dyshuarit në fillim të vitit 2017 kanë përgatitur dhe kanë realizuar plan me qëllim që të pamundësohet pranim dorëzimi i pushtetit. Për këtë qëllim, i kanë organizuar dhe materialisht i kanë mbështetur protestat masive, së pari para Komisionit Shtetëror Zgjedhor dhe më pas edhe protestat e lëvizjes “Për Maqedoni të përbashkët” të cilat kulmuan me hyrje masive në Kuvend më 27 prill.

Në hetim, janë përfshirë edhe ish-kryeministri Nikolla Gruevski dhe ish-zbuluesi Nikolla Boshkovski, por procedura për ta është penguar derisa nuk bëhen të qasshëm për organet e përndjekjes. fb/

Related posts

Me dëshmitarë të mbrojtjes vazhdon gjykimi për rastin “Reket”

Televizioni Koha

Sobotka: Maqedonia e Veriut tashmë është vend evropian, shpresojmë për dritë të gjelbër nga fundi i muajit

Televizioni Koha

DAP-i shënon ulje të pagesës së tatimeve prej 6,7 për qind

Televizioni Koha

Leave a Comment