Selia e CIVILit shënjestër e vandalizmit me mesazhe kërcënuese dhe ofenduese - Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Selia e CIVILit shënjestër e vandalizmit me mesazhe kërcënuese dhe ofenduese

Selia e CIVILit përsëri është shënjestër e vanadalizmit me mesazhe kërcënuese dhe ofenduese. Paneli në oborrin pas selisë së organizatës, që përdoret për mbledhje dhe deklarata për opinionin është përmbysur, ndërsa mbi panelin është vendosur lopatë. Mbishkrimi me logon e organizatës “Zonë e lirë” menjëherë nën atë, janë të grisura, ndërsa para derës janë hedhur mbeturina. Mbi derë, me mjet të mprehtë është gdhendur fjala “Nazi” ( nacist).
Kjo nuk është hera e parë CIVILi të jetë shënjestër. Përveç se organizata dhe përfaqësueset dhe përfaqësuesit e saj janë vazhdimisht nën sulmin e nacionalistëve dhe radikalëve, madje edhe nga funksionarë të lartë të partive politike të caktuara dhe strukturave politike.
Menjëherë pas ngjarjeve të 27 prillit në 2017, selia ishte e grabitur, kur ishin të vjedhur llaptopë dhe arkiva elektronike e organizatës. Rasti asnjëherë nuk është i zgjedhur.
Në vitin 2018, në panelin e CIVILit ishin shkruar simbole dhe fjalë vulgare.
Natën mes 29 dhe 30 qershorit, vepruesit e panjohur, me agjendë të qartë politike, tentojnë të përcjellin mesazhe kërcënuese dhe ofenduese deri te organizata. Rasti menjëherë është paraqitur në polici.
CIVILi është organizatë për të drejtat dhe liritë e njeriut, e formuar në vitin 1999, dhe gëzon besim të madh dhe mbështetje nga qytetaret dhe qytetarët nga të gjitha bashkësitë, me bindje dhe orientime nga më të ndryshmet. Ky akt vandal mundet vetëm t’i inkurajojë të gjithë qytetarët dashamirë dhe progresivë, dhe në veçanti anëtarët dhe mbështetësit e CIVILit të vazhdojnë me punën e tyre të mirë.

Related posts

Bejta në takim me qytetarët: Në këto zgjedhje votojmë vetveten

Televizioni Koha

Shumica e qytetarëve në Maqedoni mund të marrin ndihmë një herë nga shteti deri në 10,000 denarë

Televizioni Koha

Lëndohet rëndë një punëtor ndërtimi në Kërçovë

Televizioni Koha

Leave a Comment