02/06/2023
21.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shtatë vite nga vrasja e pesëfishtë tek Liqeni i Smillkovës

Sot mbushen shtatë vite nga vrasja e pesëfishtë afër Liqenit të Smillkovës. Më 12 prill të vitit 2012, e Enjtja e Madhe, u vrarë pesë shkupjanë derisa kanë qenë duke peshkuar pranë liqenit.

U vranë katër djem të moshës nga 18 deri në 21 vjeç nga lagjja Radishan e Shkupit, Filip Sllavkovski, Aleksandar Naqevski, Cvetanço Ackovski dhe Kire Tërpkovski, si dhe 45 vjeçari Borçe Stevkovski nga fshati Creshevë.

Për vrasjen e pesëfishtë afër Liqenit të Smillkovës u hap lënda “Monstra”, ndërsa me burgim të përjetshëm u dënuan Alil Demiri, Afrim dhe Agim Islamiloviq dhe Ezil dhe Haki Aziri dhe Sami Luta.

Gjykata Supreme në dhjetor të vitit 2017 i pezulloi aktvendimet, i liroi nga paraburgimi të dënuarit Agim Islamiloviq, Haki Aziri, Sami Luta dhe Fejzi Aziri dhe u caktoi masë kujdesi. Pas pezullimit të aktvendimeve, rastin “Monstra” e ndërmori PSP-ja dhe lënda u kthye në rigjykim.

Për gjykimin ende të pakapshëm janë Alil Demiri dhe Afrim Ismailoviq, pas të cilëve janë shpallur urdhër-arrestime ndërkombëtarë. Nga Ministria e Drejtësisë ende presin përgjigje të kërkesës për ekstradimin e tyre nga Kosova.

Rastin e udhëheq gjykatësi Ognen Starvev dhe ndodhet në procedurë dëshmuese. Në rrjedhën e deritanishme të procedurës është kryer ekspertizë publike e automjetit “opel omega”, janë marrë në pyetje ekspertë nga MPB-ja, mjekësia ligjore dhe balistika. Në seancën e fundit opinioni u përjashtua sepse u prezantuan dëshmi të siguruara me masa të veçanta hetuese. mb/

Të fundit