Lajmi i Ditës Maqedoni

Spasovski i fton në takim përfaqësuesit e operatorëve mediatik, do të diskutojnë për ligjin e miratuar

Qeveria e Maqedonisë së Veriut i ka ftuar në takim urgjent përfaqësuesit e operatorëve mediatik, në të cilin do të diskutohet për gjendjen e krijuar pas miratimit të ligjit për shërbime mediatike.

Me ligjin e ri operatorëve u është caktuar dispozitë e cila parasheh që operatorët mediatik të garantojnë të drejtat autoriale të programeve që ato nuk i prodhojnë, por vetëm i ritransmetojnë.
“Marketing365” mëson se për gjetjen e zgjidhjes janë interesuar edhe disa qeveri të vendeve anëtare të BE-së, të cilat përmes ambasadorëve të tyre kanë reaguar tek autoritetet e Maqedonisë se duhet të gjendet zgjidhje me konsensus./Telegrafi/

Related posts

Një punonjës i NTP-Shkup infektohet me coronavirus

Televizioni Koha

Mbi 1000 prindër refuzojnë me deklaratë vaksinat

Televizioni Koha

 “Investime  në  mjete  materiale  për  ekonomitë  bujqësore”Agjencia për mbështetjen financiare të bujqësisë dhe zhvillimit rural

Televizioni Koha

Leave a Comment