23/09/2023
33.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

SPB-Tetovë: Për nëntë muaj 21 persona dyshohen për sulm ndaj policëve

Sektori për Punë të Brendshme Tetovë për gati nëntë muaj në vitin 2021 ka ngritur kallëzime penale kundër gjithsej 21 personave për disa lloje të krimeve, dhe lidhen me lloje të ndryshme sulmesh, duke parandaluar punën e policëve.

Dhjetë prej tyre janë për “sulmimin e një zyrtari gjatë kryerjes së detyrave të sigurisë”, pesë për “pjesëmarrjen në një turmë që do të parandalojë një zyrtar të kryejë një veprim zyrtar” dhe gjashtë për “parandalimin e një zyrtari nga kryerja e një veprimi zyrtar”.

“Që nga 20 shtatori, në SPB Tetovë të përgatitur dhe në Prokuroritë Themelore Publike në Tetovë dhe Gostivar u ngritën shtatë kallëzime penale kundër dhjetë autorëve, nga të cilët shtatë në Tetovë dhe tre në Gostivar për kryerjen e tetë krimeve (TE-5 dhe GV – 3) “sulm ndaj një zyrtari gjatë kryerjes së detyrave të sigurisë” i dënueshëm sipas nenit 383 të Kodit Penal”, informon Marjan Josifoski, zëdhënës i SPB Tetovë.

Sipas Kodit Penal dhe nenit 383, krimi dënohet me gjobë ose deri në tre vjet burg. Nëse gjatë kryerjes së krimit kryesi kërcënon me përdorimin e armës, ngacmon ose fyen zyrtarin, parashikohet një dënim me burg prej gjashtë muaj deri në pesë vjet. Nëse gjatë kryerjes së krimit personi zyrtar është plagosur rëndë, kryesi do të dënohet me burgim nga një deri në dhjetë vjet./Telegrafi/

Të fundit