SPGPM: Mediat t’i respektojnë rekomandimet e Qeverisë dhe të sigurojnë kushte për mbrojtjen e gazetarëve – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

SPGPM: Mediat t’i respektojnë rekomandimet e Qeverisë dhe të sigurojnë kushte për mbrojtjen e gazetarëve

Sindikata e pavarur e gazetarëve dhe punonjësve mediatik (SPGPM) u bën apel pronarëve të mediave në Maqedoni t’i respektojnë rekomandimet e Qeverisë dhe Ministrisë së Shëndetësisë të cilat kanë të bëjnë me mbrojtjen e të punësuarve nga koronavirusi.

“SPGPM u bën apel pronarëve të mediave pa kurrfarë arsyetimesh ta respektojnë rekomandimin e Qeverisë për lirim prej obligimeve të punës (mungesë e paguar) njërin prej prindërve të fëmijës deri në 10 vjeç (klasa e 4) ose për fëmijë më të rritur me pengesa, sipas dokumentit përkatës të cilin i punësuari sipas rekomandimeve duhet ta dorëzojë. SPGPM ka informacione se në disa media të caktuara gazetarëve dhe punonjësve mediatik të cilët kanë kërkuar të lirohen prej obligimeve të punës u është ofruar të marrin ditë nga pushimi vjetor, që vlerësojmë se është marrëdhënie jokorrekte dhe e papërgjegjshme në situatën e dhënë”, thuhet në kumtesën e SPGM-së.

Nga Sindikata përkujtojnë se ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe disa herë ka potencuar se ky rekomandim është i obligueshëm edhe për kompanitë private.

“Njëherësh ju bëjmë thirrje pronarëve të mediave t’u mundësojnë kushte të përshtatshme për punë gazetarëve dhe punonjësve mediatik në situatën e sapokrijuar dhe ku është e mundur t’u mundësojnë punë nga shtëpia ndërsa në redaksitë të mundësojnë distancë të përshtatshme midis të punësuarve prej 1,5 deri në 2 metra siç thonë rekomandimet”, thonë nga SPGM.

Shëndeti i punonjësve, shtojnë nga atje, duhet të jetë prioritet i çdo kompanie dhe përgjegjësi e secilit prej nesh individualisht. Njëherësh, nga SPGM u bëjnë apel gazetarëve dhe punonjësve mediatik të jenë shumë të vëmendshëm gjatë kryerjes së obligimeve të tyre të punës dhe t’i respektojnë rekomandimet për mbrojtje nga koronavirusi.

Related posts

Konfirmohen shtatë raste të reja me Kovid-19, shërohen 47 pacientë, një ka vdekur

Televizioni Koha

57-vjeçarja nga Kumanova pas vdekjes u diagnostikua me Covid-19

Televizioni Koha

Byrnes: Zgjedhjet të mbahen posa të lejojnë kushtet

Televizioni Koha

Leave a Comment