Takime të para ndërkombëtare të pacientëve me dializë dhe me transplant – Tv Koha
Maqedoni

Takime të para ndërkombëtare të pacientëve me dializë dhe me transplant

Në organizim të Shoqatës së qytetarëve me sëmundje të veshkave “Nefron” sot do të hapen takimet e para ndërkombëtare të pacientëve me dializë dhe transplante në vendin tonë me karakter edukativ dhe sportiv.

Në takim do të marrin pjesë përfaqësues të Shoqatës “Nefron”, Rrjeti i organizatave të Evropës juglindore EEN Transplant, Ministria e Shëndetësisë dhe Fondi për sigurim shëndetësor, ASHAM, Klinika për nefrologji, Qendra për transplantim të veshkave, Koordinatori nacional për transplantim, Enti për nefrologji Strugë.

Mes pjesëmarrësve janë edhe përfaqësuesit e qendra për dializë, pacientët me dializë, pacientët me veshkë të transplantuar dhe me organe tjera të transplantuara, donatorë të organeve. Në takim do të ketë pacientë nga shteti ynë dhe nga Serbia, Kroacia, Bosnja e Hercegovina, Sllovenia, Bullgaria dhe Mali i Zi. mb/

Related posts

BDI anuloi takimin me koalicionin ASH-AAA: Opozita nuk konfirmoi pjesëmarrjen

Televizioni Koha

Maqedoni, një e treta e pacientëve të vdekur kanë shkuar me vonesë në spitale

Televizioni Koha

Ali Ahmeti kthehet në Tetovë pas takimit madhështor në Shkup pritet nga rinia tetovare me fishekzjare

Televizioni Koha

Leave a Comment