Taksa 100%, 100 milionë euro humbje Serbisë – Tv Koha
Lajmi i Ditës

Taksa 100%, 100 milionë euro humbje Serbisë

Nesër bëhen tre muaj prejse është vendosur taksa ndaj mallrave serbe dhe boshnjake. Më 6 nëntor 2018 kishte filluar të aplikohet taksa prej 10 për qind, ndërsa dy javë më pas e njëjta ishte ngritur në 100 për qind. Për shkak të humbjeve të mëdha financiare, të cilat përgjatë kësaj periudhe vlerësohet se kanë arritur shumën prej rreth 100 milionë eurosh, është rritur edhe presioni ndërkombëtar ndaj kryeministrit Ramush Haradinaj për heqjen ose pezullimin e saj me arsyetimin se ka bllokuar dialogun në Bruksel

Më 6 shkurt 2019 (nesër) bëhen tre muaj prejse Qeveria e Kosovës ka vendosur taksën prej 10 për qind ndaj mallrave serbe, taksë kjo e cila dy javë më pas, përkatësisht më 21 nëntor, u ngrit në 100 për qind.

Rritja e kësaj takse nga shefi i Qeverisë Ramush Haradinaj ka rritur edhe presionin ndërkombëtar ndaj kryeministrit për heqjen ose pezullimin e saj me arsyetimin se ka bllokuar dialogun në Bruksel.

Related posts

Malta jep mbështetje të plotë për fillimin e bisedimeve në mes Maqedonisë së Veriut dhe BE-së

Televizioni Koha

Kasami: Zgjedhje të parakohshme sepse Qeveria s’ka as legjitimitet për të zgjidhur problemin me Bullgarinë

Televizioni Koha

Filipçe: RO faktori ka rënë nën 1, mbetemi të kujdesshëm

Televizioni Koha

Leave a Comment