01/10/2023
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

TETOVARI QË ËSHTË LIGJËRUES NË UNIVERSITETIN E HARVARDIT

Prof. Dr. Bashkim Ziberi ka lindur në vitin 1974 në Tetovë, Republika e Maqedonisë së Veriut. Studimet në fushën e Fizikës i kreu në Fakultetin e shkencave të Natyrës në Universitetin e Tiranës, në vitin 1998. Nga viti 1999 deri në vitin 2006 kryen me sukses studimet e Masterit dhe te Doktoratës në Universitetin e Leipzigut në Gjermani, në fushën e Nanoteknologjisë gjegjësisht krijimin e nanostrukturave me anë të rrezatimit jonik.

Dr. Ziberi, për punën e tij shkencore është vlerësuar me disa çmime ndërkombëtare nga E-MRS, dhe shoqata Leibniz në Gjermani. Është reçenzues në një numër revistash ndërkombëtare dhe autor apo bashkëautor i mbi 40 punimeve shkencore, mbi 100 kontributeve në konferenca ndërkombëtare, prej të cilave 20 janë kumtesa të ftuara.
Pas vizitave studimore në Harvard, ai tani është edhe ligjërues aty.
Analisti Profesori Nexhmedin Spahiu është shprehur krenar me të arriturat e Ziberit.

Të fundit