04/10/2023
15 C
Tetovo

Të tjera lajme

Trajanov: Jemi më afër zgjedhjeve të parakohshme kuvendare, se sa shumicës për të votuar ndryshimet kushtetuese

“Jemi më afër zgjedhjeve të parakohshme parlamentare sesa të ketë mundësi ky parlament të votojë ndryshimet kushtetuese”, kështu deklaroi deputeti i mazhorancës Pavle Trajanov.

Një pjesë e deputetëve mendojnë se po hapet një debat i panevojshëm mediatik mes partive më të mëdha, në kushtet kur jemi larg konsensusit dhe mbështetjes publike për këtë çështje.

“Është krejt e sigurt që kjo përbërje parlamentare nuk do të mund të bëjë ndryshime kushtetuese. Duhet të mendohet hapja e një debati për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare ose, si opsion i dytë, të bëhet një qeveri e gjerë që do të zgjidhë situatën e vështirë në vend lidhur me krizën energjetike, ekonomike dhe stabilitetin e vendit lidhur me luftën në Ukrainë”, tha Trajanov.

Ai tha se si parti mbështesin parimin e reciprocitetit.

“Ne si Lidhja Demokratike kërkojmë reciprocitet, pra, nëse bullgarët janë të përfshirë në Kushtetutë, atëherë duhet të njihen të drejtat e maqedonasve në Bullgari dhe ky është kushti ynë”, tha për Sitel deputeti i mazhorancës Pavle Trajanov.

Ndryshimet kushtetuese duhet të ndodhin me sigurimin e 2/3 të votave të deputetëve ne Kuvendin e Maqedonisë./tetovasot.com/

Të fundit