23/03/2023
11.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

U mbajt takimi i parë i drejtorëve politikë të ShBA-Karta e Adriatikut nën kryesimin e Maqedonisë së Veriut

Drejtoresha e Turizmit në Bashkinë Tiranë, Ketrina Jarazi ka treguar më shumë detaje rreth aktiviteteve që do të zhvillohen ditën e sotme në Tiranë në kuadër të festimeve për Ditën e Verës.

Në një intervistë për Klan News, Jarazi është shprehur se një ndër risitë që do të sjellë kjo ditë në Tiranë është spektakli i 500 dronëve rreth orës 19:00 tek diga e liqenit në Tiranë.

Ketrina Jarazi: Do të jetë në orën 19:00 tek diga e liqenit. Vjen për herë të parë në Shqipëri. Është një nga showt më të mëdhenj në Ballkan, ku do të ketë rreth 500 dronë dhe do të performojnë për rreth 15 minuta.

Drejtoresha e Turizmit në Bashkinë Tiranë, Jarazi ka treguar në mënyrë të përmbledhur disa nga aktivitetet që do të zhvillohen sot.

Ketrina Jarazi: Muzika fillon që nga ora 10:30 për të vazhduar deri në orët e vona të mbrëmjes. Fillon me Ansamblin Tirana, Ansamblin Kombëtar, do të kemi Irma Libohovën, do të kemi Enisën që është risi sivjet për kryeqytetin tonë dhe për të vazhduar më tej me DJ Aldon.

Mes të tjerash, Jerazi ka thënë se në cilat zona të Tiranës do të jetë të përqëndruara eventet që priten të zhvillohen.

Ketrina Jarazi: Pikat ku do të jenë të përqëndruara këto aktivitete fillon me sheshin Skëndërbej, vazhdon me Parkun Rinia, përgjatë Bulevardit Dëshmorët e Kombit do të ketë disa aktivitete dhe evente, për të vazhduar më tej përballë Piramidës, përballë Kryeministrisë, sheshit Nënë Tereza, zona e Bllokut në rrugën Ibrahim Rugova dhe në 3 vendodhje të ndryshme të Parkut të Madh të Liqenit./tvklan.al

Drejtoresha e Turizmit në Bashkinë Tiranë, Ketrina Jarazi ka treguar më shumë detaje rreth aktiviteteve që do të zhvillohen ditën e sotme në Tiranë në kuadër të festimeve për Ditën e Verës.

Në një intervistë për Klan News, Jarazi është shprehur se një ndër risitë që do të sjellë kjo ditë në Tiranë është spektakli i 500 dronëve rreth orës 19:00 tek diga e liqenit në Tiranë.

Ketrina Jarazi: Do të jetë në orën 19:00 tek diga e liqenit. Vjen për herë të parë në Shqipëri. Është një nga showt më të mëdhenj në Ballkan, ku do të ketë rreth 500 dronë dhe do të performojnë për rreth 15 minuta.

Drejtoresha e Turizmit në Bashkinë Tiranë, Jarazi ka treguar në mënyrë të përmbledhur disa nga aktivitetet që do të zhvillohen sot.

Ketrina Jarazi: Muzika fillon që nga ora 10:30 për të vazhduar deri në orët e vona të mbrëmjes. Fillon me Ansamblin Tirana, Ansamblin Kombëtar, do të kemi Irma Libohovën, do të kemi Enisën që është risi sivjet për kryeqytetin tonë dhe për të vazhduar më tej me DJ Aldon.

Mes të tjerash, Jerazi ka thënë se në cilat zona të Tiranës do të jetë të përqëndruara eventet që priten të zhvillohen.

Ketrina Jarazi: Pikat ku do të jenë të përqëndruara këto aktivitete fillon me sheshin Skëndërbej, vazhdon me Parkun Rinia, përgjatë Bulevardit Dëshmorët e Kombit do të ketë disa aktivitete dhe evente, për të vazhduar më tej përballë Piramidës, përballë Kryeministrisë, sheshit Nënë Tereza, zona e Bllokut në rrugën Ibrahim Rugova dhe në 3 vendodhje të ndryshme të Parkut të Madh të Liqenit./tvklan.al

Në kuadër të kryesimit të Maqedonisë së Veriut me ShBA–Karta e Adriatikut (A5), në Shkup, u zhvillua takimi i parë i përbashkët i drejtorëve politikë dhe të mbrojtjes nga ministritë e punëve të jashtme dhe ministritë e mbrojtjes të vendeve anëtare dhe vëzhguesve të Kartës, informojnë nga MPJ.

“Kryesimi ynë përkon me 20-vjetorin e themelimit të kësaj iniciative, ku në takim u përshëndetën arritjet e deritanishme të A5 të reflektuara në anëtarësimin përkatës të katër vendeve të Kartës në Aleancën e NATO-s. Prandaj, në fokus të bisedimeve në takim ishin mënyrat e rivitalizimit dhe përshtatjes së iniciativës me realitetin e ri të sigurisë dhe dinamikën aktuale rajonale. Qëllimi është të forcohet roli politik i Kartës dhe të krijohen mekanizma të rinj për adresimin përkatës të sfidave aktuale të sigurisë në rajon”, kumtojnë nga MPJ.

Në të njëjtën kohë, në takim u diskutua edhe për pasojat e agresionit ushtarak rus në Ukrainë ndaj rajonit, me theks të veçantë në kërcënimet kibernetike dhe hibride, cenueshmërinë e infrastrukturës kritike dhe ballafaqimin me dezinformatat. U shqyrtuan mënyrat për të forcuar rezistencën përmes veprimit dhe bashkëpunimit të përbashkët.

Gjithashtu, është miratuar edhe Plani i Veprimit i Kryesimit të Maqedonisë së Veriut, ShBA-Karta e Adriatikut në vitin aktual.

“A5 është një forum unik bashkëpunimi, i cili përveç vendeve të rajonit, në radhët e tij ka edhe ShBA-në si partner strategjik. Më konkretisht, Shqipëria, Kroacia, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi dhe Bosnja e Hercegovina janë anëtarë të Kartës, ndërsa Serbia, Sllovenia dhe Kosova kanë statusin e vendeve vëzhguese. E themeluar në vitin 2003, kjo organizatë ka gjeneruar siguri dhe stabilitet në këtë pjesë të Evropës për dy dekada”, theksojnë nga MPJ.

Të fundit