29/11/2023
5.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Uji fle, hasmi s’fle

Shifet qartë se Kryeministrit Zoran Zaev nuk i pengon politika “integriste” e as”alternativa” Kryeministrit Zoran Zaev por i pengon ajo shqiptare, Partia Demokratike Shqiptare dhe lideri i saj, Alenca shqiptare dhe lideri i saj si dhe Besa shqiptare.

PSP qartë len të kuptohet se vepron në mënyrë selektive, gjithashtu edhe qeveria bën politikë me qasje selektive.

Unë mendoj se, PSP dhe qeveria janë në bashkpunim të vazhdueshëm kur bëhet fjalë për të shkatruar indin politik shqiptar në R.V të Maqedonisë. E dëshmuar me dekada se shqiptarët dënohen shumë lehtë po ashtu na është dëshmuar se vllaznim bashkimi na ka kushtuar.

E para, PSP me çdo kusht insiston të burgos liderin e PDSH-së Menduh Thaçin.

PSP- ja së pari duhet tu jap epilog përfundimtarë për rastet “Kumanova” “Monstra” “Maxhar Telekom” “27 Prilli” në këta raste kemi viktima në njerëz.

Qëllimi është shumë i qartë! Zoran Zaevi duke ” shfrytëzuar” PSP në mënyrë tinzare po i hakmerët liderit të PDSH-ës Menduh Thaçi për qëndrimin e tij ndaj neokomunistëve për ” Kokardën e Brankos” “për sms-të e publikuara në orët e vona të pasmesnatës” për qëndrimin stoik në atë kombëtare duke mos pranuar kompromis kur flitet për shqiptarët, e shumçka tjera.

E dyta, kryeministri me çdo kusht tenton të gjunjëzoj, frigsoj e shantazhoj liderin e ASH-ës Ziadin Sela duke këcënuar dhe siguruar në këtë rast në cilësinë e “gestapos” se “nëse ndryshon politikat e tij, mund dhe do të bëhet pjesë e pushtetit”. Vallë kryeministri ku si dhe në bazë të cilave vlera demokratike bazohet kur shprehet në këtë mënyrë se ai do mer ose nxjer nga qeveria.

Takimi i palarajmruar i Zoran Zavit dhe Mickovskit me dyer të mbyllura pa prezencën e partive politike shqiptare hap shumë dilema. Që më bën të kuptoj se Zaev po e lutë Mickovskin që të mbajë fjalën e dhënë për deputët e premtuar. Tani derisa po presim radhën kjo le të na shërbej sa për tu kthjellur.

Të fundit