24/09/2023
22.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

“Ushtria e RMV-së po modernizohet me mbështetjen amerikane”

Sekretarit i Shtetit, Dragan Nikoliç në SHBA ka realizuar takim me gjeneralin amerikan Garrick Harmon, komandant i Komandës së Asistencës për Sigurinë e Ushtrisë Amerikane, përcjell TV21. Delegacioni i Ministrisë së Mbrojtjes dhe i Armatës së Maqedonisë së Veriut ka vizituar edhe kompaninë “Oshkosh”, me të cilën është lidhur marrëveshje për furnizim me mjete të blinduara ushtarake.

“Ushtria e Republikës së Maqedonisë së Veriut po modernizohet me shpejtësi dhe ne jemi duke e realizuar një pjesë të këtij modernizimi me mbështetje serioze amerikane. Maqedonia e Veriut dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës, si partnerë strategjikë dhe aleatë në NATO, kanë ndërtuar marrëdhënie jashtëzakonisht të ngushta mbrojtëse, që është një kontribut tjetër për sigurinë kolektive të Aleancës”, deklaroi Nikoliç.

Të fundit