24/09/2023
22.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Vendbanim i ri për zogjtë flamingo në Kopshtin zoologjik të Shkupit

Në Kopshtin Zoologjik të Shkupit sot do të hapet vendbanim i ri për zogj flamingo, projekt i realizuar me mbështetje nga Qyteti i Shkupit.

Nga Kopshti zoologjik thonë se bëhet fjalë për një nga vendbanimet më të bukua për këto zogj ekzotik në Evropën Juglindore. Përfshin sipërfaqe të brendshme prej (40m2) dhe pjesën e jashtme (120m2) me tarracë për shikim.Vendi është një lagunë e vogël me shumë gjelbërim, pishinë për flamingot si dhe vend i posaçëm për ushqyerjen e zogjve.

Vendbanimi për flamingot është financuar nga Qyteti i Shkupit, ndërsa afër tij nga përfundimi është edhe vendi për pinguinë i cili do të hapet gjatë verës. sn/

Të fundit