03/12/2023
5.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Veprimtaritë parandaluese të Ministrisë së Brendshme në Maqedoninë e Veriut

Sektorit të Punëve të Brendshme ka kryer disa aktivitete parandaluese gjatë ditës së djeshme në rajonin e Velesit dhe Manastir. Të cilat kishin për qëllim edukimin  kushtuar dhunës së bashkëmoshatarëve dhe sigurisë në komunikacion, këto programe eduaktive përkatësisht janë mbajtur në shkollën fillore “Dame Gruev” në Gradsko.

Në territorin e SPB Manastir, nga ana tjetër, në shkollën e mesme ekonomike “Jane Sandanski” në Manastir u mbajt ligjërata edukative me temën “Thuaj jo drogës, po jetës”, ku nxënësit e shkollave të mesme u njohën me pasojat e përdorimit dhe trafikimit të drogës. Hetuesit e krimeve kompjuterike u kanë vënë në dukje rreziqet që rrjedhin nga përdorimi i rrjeteve sociale, si dhe njohjen dhe parandalimin e tyre në kohë. Gjatë ditës së djeshme në shkollën e mesme komunale “Naum Ohridski” në Makedonski Brod është mbajtur ligjëratë me temë “Mos përdorni drogë dhe alkool”, ndërsa në zonën e Makedonski Brod aktivitet parandalues ​​“Drive. me përgjegjësi vini rripin e sigurimit” u mbajt në zonën e trafikut.

Të fundit