04/06/2023
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

(VIDEO) Pamje dramatike nga Kroacia: Graçac dhe Obrovac nën ujë, familje të tëra evakuohen

Shiu i vazhdueshëm bëri që lumi Zrmanja të dalë nga muri mbrojtës në zonën e qytetit të Obrovcit, si dhe lumi Otuça të dalë nga shtrati i tij në komunën e Graçacit.

Lumi Zrmanja ka dalë dje nga muri mbrojtës në Obrovac.

Lumi Otucha ka dalë gjithashtu nga shtrati i tij në komunën Graçac, ku zjarrfikësit, anëtarët e HGSS dhe Njësisë së Ndërhyrjes Shtetërore të ZK-së janë dërguar me varka evakuimi.

HAC bëri të ditur se cilat rrugë janë mbyllur.

Shërbimet kompetente janë në terren dhe banorët shtëpitë e të cilëve janë më të rrezikuar janë duke u evakuuar.

“Komuna e Graçacit është përmbytur, në Zhabaricë, një vendbanim në qendër të komunës së Graçacit, uji ka hyrë në shumë shtëpi dhe katër familje janë evakuuar të dielën në mbrëmje”, tha kreu i HGSS të Hinës, Josip Brozicevic. .

Ai shtoi se HGSS nga Gospiqi dhe Zadari ndihmohen nga shpëtimtarët nga Shibeniku dhe Spliti.

Shtabi për mbrojtjen civile të komunës së Graçacit është aktivizuar të dielën pak para orës 13:00 për shkak të përmbytjes së afërt dhe kryetarja e shtabit Natalija Turbic u bën thirrje të gjithë atyre që nuk janë të sigurt të telefonojnë qendrën e qarkut 112. , se të gjithë ata që janë në rrezik do të marrin ndihmë përmes selisë.

Ajo shpjegoi se përmbytja ka ndodhur për shkak të vërshimit të lumit Otucha, i fryrë nga ujërat nëntokësore dhe reshjet e dendura të shiut, dhe të gjitha zonat e poshtme në komunë kanë qenë nën ujë.

 

 

 

Të fundit