Botë Lajmi i Ditës

Video/ Shpiket testi lëvizës që tregon nëse je i infektuar më koronavirus brenda 5 minutave

Laboratori Abbott në Illinois ka krijuar një test përmes një pajisje të lëvizshme që tregon nëse je i infektuar me koronavirus apo jo. Nëse je pozitiv, kjo pajisje ta nxjerr përgjigjen për 5 munuta, nëse je negative ta nxjerr përgjigjen për 13 minuta.

Agjensia Federale Amerikane i ka dhënë leje kompanisë që të prodhojë këtë lloj testi për të furnizuar personelet mjekësore dhe të fillojë punën nga java e ardhshme.

Kjo pajisje e ndërtuar nga teknologjia molekulare pritet që të kryejë rreth 50 mijë teste në ditë.

Më poshtë do shihni videon si funksionon kjo pajisje:

Related posts

Ligji për Prokurorinë kalon në Qeveri, prej sot futet në Kuvend

Televizioni Koha

Në fshatin Cërvevci të Kërçovës, buka ndahet falas në nder të muajit të Ramazanit

Televizioni Koha

ASHMAA: Mediat t’u përmbahen Udhëzimeve për raportim dhe obligimeve ligjore

Televizioni Koha

Leave a Comment