06/06/2023
16.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Zaev: Nuk ekziston mundësi ligjore për amnisti për të dënuarit e “27 prillit”

Kryeministri Zoran Zaev sot ka përsëritur se nuk pret që presidenti Gjorge Ivanov të amnistojë personat e dënuar për rastin e “27 prillit”, pasi nuk ekziston mundësi e tillë në ligjin, por edhe pasi këto procedura ndalohen gjatë kohës së fushatës zgjedhore.

“E qartë është si dita e bardhë. Neni 11 e Ligjit për amnisti nuk ekziston, ai është shfuqizuar dhe nuk mund të veprohet sipas saj. Procedurat udhëhiqen përmes drejtësisë dhe ata mund të arrijnë deri te presidenti i RMV-së, por nuk mund të udhëhiqen në kohë zgjedhjesh. Ata janë procedura ndaluese, ndikojnë në procesin zgjedhor pasi ndikojnë në vetë votuesit. Mund të udhëhiqen pasi të përfundojnë zgjedhjet presidenciale. Ata përfundojnë më 5 maj, zyrtarisht përfundimin e tyre e shpall KSHZ konform afateve për ankesa dhe raportet përfundimtare, ndërsa mandati i presidentit Ivanov është deri më 12 maj, ashtu që nuk pres asnjë falje nga ana e tij. Siç dëgjoj, presidenti i ardhshëm publikisht ka premtuar se nuk do të bëjë falje të këtilla pasi nuk ekziston mundësi e tillë ligjore”, ka thënë kryeministri Zaev duke u përgjigjur në pyetjet e gazetarëve pas ndarjes së mirënjohjeve për pjesëmarrësit e olimpiadës nga paraolimpiada sportive në Qeveri. fab/

Të fundit