Zaev – Varadkar: Fillimi i negociatave me BE-në do të jetë kontribut për Unionin – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Zaev – Varadkar: Fillimi i negociatave me BE-në do të jetë kontribut për Unionin

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev dhe kryetari i Qeverisë së Republikës së Irlandës Leo Varadkar, realizuan takim në margjinat e Asamblesë së Përgjithshme së KB-së në Nju Jork.

Në takim, siç thuhet në kumtesë, ku si pjesë e delegacionin qeveritar të Maqedonisë së Veriut ishte edhe ministri i Punëve të Jashtme Nikola Dimitrov, u theksua se të dyja vendet këtë vit shënojnë 25 vjet nga vendosja e marrëdhënieve diplomatike, të përmbushura me mbështetje të fuqishme nga Republika e Irlandës për Maqedoninë e Veriut në kontekst të aspiratave tona për anëtarësim në BE.

Në takimin mes kryetarëve të qeverive të Republikës së Veriut dhe Republikës së Irlandës, Zaev dhe Varadkar, u konstatua se fillimi i negociatave për aderimin e Maqedonisë së Veriut është kontribut për BE-në, dhe sukses i përbashkët i bashkëpunimit të suksesshëm të vendit tonë me Komisionin Evropian.

Kryeministri Zaev njoftoi Varadkar me angazhimet aktuale të vendit tonë në këtë proces dhe për pritjet optimiste nga Samiti i Këshillit Evropian në tetor kur Maqedonia e Veriut pret datën për fillimin e negociatave për anëtarësim në BE

.Kjo pritje optimiste, tha Kryeministri Zaev, ka të bëjë me dhjetë rekomandimet pozitive të njëpasnjëshme të Komisionit Evropian, konkluzionet e Këshillit Evropian në vitin 2018 dhe 2019, si dhe me mbështetjen e veçantë të vendeve anëtare të BE-së, si dhe në bazë të rezultateve të arritura të vendit në zbatimin e reformave në përputhje me standardet evropiane. .

Related posts

RMV, nxënësit e shkollave të mesme nuk do të mund të udhëtojnë pa pagesë gjatë pushimeve dimërore

Televizioni Koha

Tragjedi në Gostivar, zjarri kaplon banesën, humb jetën fëmiu 10 vjeçar

Televizioni Koha

Ç’do të thotë gjendja e krizës

Televizioni Koha

Leave a Comment