Zbulohet mënyra për shndërrimin e plastikës në karburant – Tv Koha
Kuriozitetet

Zbulohet mënyra për shndërrimin e plastikës në karburant

Në pritje të reduktimit në mënyrë drastike të mbeturinave të plastikës, një tjetër zgjidhje mund të vijë nga një teknikë e re që mund të transformojë 25% e të gjitha mbeturinave plastike në një karburant të ngjashëm me naftën.

Studimi vjen nga Universiteti Purdue dhe u botua në revistën ACS, që tregon se procesi është potencialisht i pastër dhe efikas nga pikëpamja e energjisë së djegies ose riciklimit të mbeturinave.

Sipas studiuesve, vetëm 20% e plastikës riciklohet dhe një përqindje pak më e lartë përfundon në furrat e djegies, që shmangin ndotjen e mjedisit për shkak të mikroplastikës.

“Teknologjia jonë mund të inkurajojë riciklimin”, tha Linda Wang, një nga autoret e studimit.

Related posts

STUDENTI I UT-SË REALIZON NJË SHPIKJE MBRESËLËNËSE

Televizioni Koha

Do qeshni me lot me këtë video

Televizioni Koha

Të jetosh me partner që nuk iu dëgjon, iu rrezikon të vdisni në moshë të hershme

Televizioni Koha

Leave a Comment