03/06/2023
16.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

ZNM: Këshilli Gjyqësor ka obligim të jetë transparent ndaj publikut

Asociacioni i Gazetarëve të Maqedonisë (ZNM) dënon qëndrimin e sotëm joparimor të kryetarit të ri të Këshillit Gjyqësor, Sashko Georgiev, për largimin e kameramanëve të pranishëm, duke lejuar që gazetarët të marrin pjesë në seancë. Kjo është një praktikë e keqe që mund të merret lehtësisht nga institucionet e tjera dhe të kontribuojë në cenimin e të drejtës së publikut për të qenë plotësisht i informuar për punën e autoriteteve gjyqësore.

“Fakti që një praktikë e vendosur prej kohësh pozitive e monitorimit të diskutimit me praninë e kameramanëve është ndërprerë me një arsyetim të palogjikshëm se kameramanët pengojnë punën dhe ndikojnë në përqendrimin e të pranishmëve, pa shpjeguar presidenti Georgiev sesi kameramanët papritmas u bënë një. pengesë për punën e këshillit.

Nuk shohim arsyetim për këtë vendim të presidentit Georgiev. “Sipas Rregullores së Këshillit Gjyqësor, konkretisht në nenin 7, rrethanat me të cilat publiku mund të përjashtohet janë renditur në mënyrë shteruese, por në rastin konkret nuk është plotësuar asnjë kusht i vetëm për këtë”, tha ZNM.

“Kërkojmë që ky incident të jetë një përjashtim i pakëndshëm dhe në të ardhmen Këshilli Gjyqësor të punojë sipas kompetencave të tij dhe që puna e tij të jetë e hapur për publikun, si me prezencën e gazetarëve ashtu edhe kameramanëve.

Presim që Kryetari i Këshillit Gjyqësor ta rishqyrtojë këtë Vendim dhe në emër të bashkëpunimit korrekt të deritanishëm të gazetarëve dhe kameramanëve të ofrojë kushte për pjesëmarrjen e seancave për të gjithë punëtorët e interesuar mediatik”, shtohet në njoftimin e ZNM.

Të fundit