Zvogëlohet blerja dhe shitja e produkteve bujqësore – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Zvogëlohet blerja dhe shitja e produkteve bujqësore

Në tremujorin e parë të vitit 2020 në vend janë blerë dhe janë shitur produkte bujqësore në vlerë të përgjithshme prej 4,29 miliardë denarë që është për 2,9 për qind më pak në krahasim me periudhën e njëjtë vitin e kaluar.

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistikë, tek blerja e produkteve bujqësore prej prodhuesve individualë është vërejtur ulje për 5,1 për qind, ndërsa tek shitja e produkteve bujqësore nga prodhimi personal ka rritje për 3,1 për qind.

Rritja e blerjes dhe shitja e produkteve bujqësore është vërejtur tek frutat dhe produktet e qumështit, ndërsa ulje ka tek grurët, bimët industriale, bimët kopshtare, rrushi, pijet alkoolike, gjedhet, shpezët he vezët, qumështi dhe peshku.

Related posts

Ambasada bullgare reagon ndaj keqinterpretimit të deklaratës së Angelovit në lidhje me aksidentin në vendin “Sollunska Gllava”

Televizioni Koha

(VIDEO) KREU I SHKUPIT KËRKON MBËSHTETJE PËR RRËNIMIN E 140 OBJEKTEVE PA LEJE NË KRYEQYTET

Televizioni Koha

Lidhja e shoqatave të diabetikëve kërkon regjistër dhe plan për ballafaqim me diabetin

Televizioni Koha

Leave a Comment