22/02/2024
12.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Meta po ndërton super kompjuterin më të shpejtë në botë

Meta ka njoftuar se po ndërton superkompjuterin e ri të inteligjencës artificiale. I quajtur AI Research SuperCluster (RSC), do të jetë superkompjuteri më i shpejtë në botë kur të ndërtohet plotësisht nga mesi i vitit 2022, sipas gjigantit të teknologjisë. RSC do të hapë rrugën drejt ndërtimit të teknologjisë për ‘platformën tjetër të madhe kompjuterike’ – metaverse.

Në të ardhmen, platforma e mediave sociale do të jetë e aksesueshme brenda metaverses duke përdorur kufje të realitetit virtual (VR) dhe realitetit të shtuar (AR) dhe syze inteligjente. RSC do t’i ndihmojë studiuesit të ndërtojnë modele më të mira të AI që mund të funksionojnë në qindra gjuhë të ndryshme, të zhvillojnë mjete të reja AR dhe të analizojnë pa probleme tekstin, imazhet dhe videot në të njëjtën kohë.

Kjo mund të mundësojë sisteme të reja AI që mund të fuqizojnë përkthimet zanore në kohë reale për grupe të mëdha njerëzish në metaverse, secili duke folur një gjuhë të ndryshme, në mënyrë që ata të mund të bashkëpunojnë pa probleme në një projekt kërkimor ose të luajnë një lojë AR së bashku. Vizioni i Metës për metaverse është vite larg, por do të ndryshojë mënyrën se si ne e përdorim Facebook-un.

Të fundit