27/05/2024
18.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Berin Muhamed u zgjodh kryetar i ri i Unionit të Nxënësve të Shkollave të Mesme

Berin Muhamed, nxënës në vitin e dytë në gjimnazin “Zef Lush Marku” në Shkup, është kryetar i ri i Unionit të Nxënësve të Shkollave të Mesme (UNSHM). Ai u zgjodh sot nga delegatët e Kongresit të Tretë të Unionit.

Kundërshtare e tij ishte Iva Trpeska, nxënëse e gjimnazit “Mirko Mileski” nga Kërçova, e cila mori 46 për qind të votave, kundrejt Muhamed me 54 për qind.

Kryetari i ri i UNMSHM-së tha se si gjimnazist dhe aktivist rinor do të mbështesë punën rinore.

“Dua të mbështes punën e të rinjve, së dyti, do të jenë tekstet shkollore sepse ne nuk kemi mjaftueshëm tekste në shkollë, disa mungojnë, disa tjera janë të vjetra. Mendoj se është ide e mirë që ato të shtypen dhe të tjerat të jenë në formë elektronike”, tha Muhamed.

Paraardhësi i tij, Luka Paviçeviq, njoftoi se në Kongres morën pjesë delegatë nga territori i gjithë vendit, duke mbuluar të gjitha rajonet statistikore.

“Shumica e pjesëmarrësve morën pjesë fizikisht, dhe disa që u penguan të vinin morën pjesë dhe votuan online. Të dy kandidatët janë aktivistë me përvojë në Union, sepse në periudhën e kaluar të dy kanë qenë anëtarë të Bordit tonë Ekzekutiv”, tha Paviçeviq.

Mandati i kryetarit të Sindikatës së Shkollës së Mesme është dy vjet/Info7/

Të fundit